A Győri Audi ETO KC az újabb egyhetes válogatott szünet előtt az Odense ellen játssza utolsó mérkőzését az EHF női Bajnokok Ligája 6. fordulójában. A zöld-fehérek még sosem kaptak ki a dán rókáktól, és Per Johanssonéknak ezúttal is az a céljuk, hogy megőrizzék a veretlenségüket a 2024. október 19-én, szombaton 18 órakor (Tv: Sport1) kezdődő összecsapáson.

A Győri Audi ETO KC a dán ezüstérmes Odensét fogadja a 6. fordulóban a női Bajnokok Ligája B-csoportjában. A két csapat tizenegyedik alkalommal találkozik egymással a sorozatban: eddig kilencszer a mieink győztek, míg legutóbb az Audi Aréna Győrben 32–32-es döntetlen született. A győri lányokon túl egyébként már csak a Metz veretlen a 2024-2025-ös kiírásban: mindkét együttes négy győzelemmel és egy döntetlennel vette az első öt kört. Az Odense egyébként nem rendelkezik rossz kerettel – az előző idényben a FINAL4-ról nem sokkal lemaradó narancsmezesek négyszeres BL-győztes edzője, Ole Gustav Gjekstad olyan játékosokra számíthat, mint a holland válogatott Yara Ten Holte, a norvég válogatott Thale Rushfeldt Deila, a spanyol beálló, Lysa Tchaptchet Defo, vagy a rutinos dán jobbátlövő, Louise Vinter Burgaard. Az északiak egyébként az első öt meccsükön háromszor nyertek hazai pályán, idegenben azonban sem az Esbjerg, sem pedig a Vipers otthonából nem tudtak pontot csenni.

Mindezek ellenére vezetőedzőnk, Per Johansson úgy véli, az Odense egy szinten van az Esbjerggel és a Kristiansanddal.

„Sőt, a Brest legyőzésére is képes lehet, szóval megint csak nagyon jó ellenféllel találkozunk – mondta a szakember. – A játékosai régóta együtt játszanak, legutóbb is kis híján bejutottak a FINAL4-ba, és az is biztos, hogy jó pillanatukban képesek ennek megfelelő teljesítményt nyújtani. Újabb nagy meccs vár ránk hazai pályán, és természetesen ismét szükségünk van a szurkolóinkra. A karácsonyig tartó időszakra az a célunk, hogy megőrizzük a veretlenségünket; jó lenne megerősíteni az első helyünket a csoportban az Európa-bajnokság előtti utolsó három fordulóban.”

A nyáron szerződtetett holland válogatott balszélsőnk, Bo van Wetering közelről ismeri aktuális ellenfelünket, hiszen a legutóbbi három idényt épp nála töltötte.

„Nagyon jó, hogy legutóbb nyertünk a Brest ellen, pedig igazán kemény meccs volt. Úgy gondolom, az egész mérkőzést csapatként küzdöttük végig, és jó helyzeteket alakítottunk ki. Szóval igen, azt hiszem, ez igazán fontos két pont volt, most pedig következhet az Odense – nyilatkozta a 25 éves szélső. – Szerintem izgalmas meccs vár ránk, jó csapatuk van, szeretnek nagy sebességgel játszani, ezért erre fel kell készülnünk. Másrészről jó egy-egyező játékosaik vannak, ezért fontos, hogy a védekezésünk valóban összeálljon, és így talán lerohanhatjuk őket.”

Az október 19-én, szombaton 18 órakor kezdődő találkozót a szerb Vanja Antic, Jelena Jakovljevic kettős fújja; a meccset a Sport1 TV élőben közvetíti.