A Győri Audi ETO KC 2024. október 16-án, szerdán 17 órától Budapesten, a Vasas otthonában folytatja szereplését a K&H női kézilabda liga 6. fordulójában. A piros-kékek ellen Per Johansson ezúttal is több fiatal akadémistának adhat majd lehetőséget.

A hosszú és kimerítő bresti utazást követően szerdán ismét idegenben van jelenése a Győri Audi ETO KC lányainak, akik a fővárosban a Vasas vendégeként lépnek pályára a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban. A bajnokságban jelenleg a 9. helyet elfoglaló angyalföldiek az első öt körben 4 pontot gyűjtöttek – az elején a Debrecen nagy falatnak bizonyult, ezt követően azonban szoros meccsen kaptak csak ki a Váctól és az Esztergomtól, míg az MTK elleni egygólos sikert követően legutóbb Szombathelyről hoztak el egy pontot. Konkoly Csaba fiatalos együttesének eddigi legeredményesebb játékosa egyébként a 22 gólos Nagy Nóra.

„Minden alkalommal, amikor két kemény Bajnokok Ligája-mérkőzés között lépünk pályára, új célokra kell fókuszálnunk – mondta a mérkőzés előtt vezetőedzőnk, Per Johansson. – Ilyenkor azokat a taktikai elemeket kell gyakorolnunk, amelyeket edzéseken, illetve azokat javítani, amelyek a legutóbbi találkozón nem, vagy csak kevésbé működtek. Néhány akadémista ismét velünk tart, ez lehetőséget ad, hogy néhány játékost pihentessek. Ettől függetlenül nagyon koncentráltnak kell lennünk, tisztelni a Vasast, és jól dolgozni ellenük.”

A nyáron a NEKÁ-tól szerződtetett fiatal irányítónk, a bajnokságban rendre kerettag Keceli-Mészáros Renáta arról beszélt, hogy az ezeken a találkozókon szerzett rutin sokat segít nekik abban, hogy a másodosztályban is győztes meccseket vívhassanak.

„A Vasas csapata fiatal kerettel rendelkezik, amely szerintem bizonyítani akar, és ezért lendületesen játszik majd. Nekünk, akadémistáknak is fontos, hogy bizonyítsunk, ezért remélem sok játéklehetőséget kapunk, hiszen így tudjuk felvenni az NB I ritmusát, tempóját, amit a hétvégi NB I/B-s meccseken is hasznosíthatunk” – mondta.

A szerdán 17 órakor kezdődő találkozót Kovács Tibor és Mándli Balázs vezetik, a meccset az M4 Sport YouTube-csatornája élőben közvetíti.