Magabiztos, 37–23-as győzelemmel térhet haza leghosszabb bajnoki túrájáról a Győri Audi ETO KC, amely 2024. szeptember 2-án a Kisvárdát múlta felül a K&H női kézilabda liga 4. fordulójában. Az ezúttal is fiatal akadémistákkal teletűzdelt kisalföldiek már az első félidőben simán, 22–10-re vezettek, a szünet után pedig még folyamatosan rotálva is növelték előnyüket.

Az évad első idegenbeli bajnoki mérkőzésén a leghosszabb utazással kezdtek a Győri Audi ETO KC lányai, ugyanis a több mint 400 kilométerre, az ukrán határ mellett fekvő Kisvárdára látogattak. A két vereséggel, és egy győzelemmel rajtoló nyírségiek ellen ezúttal is több fiatal kapott lehetőséget Per Johansson vezetőedzőtől, aki a Sako, Hovden, Housheer, Nze Minko, Brattset Dale, Breistöl, Rédecsi összetételű kezdőcsapatnak szavazott bizalmat.

Gyors győri találatokkal és egy kihagyott ziccerrel kezdődött az összecsapás, amelyen a határozott védekezésnek köszönhetően rövid idő alatt nagy előnyre tettek szert kedvenceink. Józsa Krisztián nem egész hat perc után ki is kérte első idejét (0–5), az első hazai gólra azonban még további két percig várni kellett. Közben világbajnok francia játékosunk, Estelle Nze Minko megszerezte 500. magyar bajnoki gólját, s habár egy-egy támadás végén sikerült válaszolnia a Kisvárdának a győri találatokra, negyedóra elteltével így is 4–10 állt az eredményjelzőn. A folytatásban aztán emberhátrányba kerültünk, és bár üres kapus megoldással próbálkoztunk, ez a néhány perc nem sikerült túl gólgazdagra (21. p.: 6–12). A szünet előtt aztán megnyomták a hajrát a lányok, így 12 gólos előnyről kezdhettük meg a második félidőt (10–22).

Bár a játékrész első találatát a KKC szerezte, a mieink sem maradtak adósak a válasszal: előbb Dulfer, majd kétszer Rédecsi köszönt be Mátéfi hálójába (35. p.: 11–26). A következő percek aztán a kapusokról szóltak, s ugyan a gólcsendet a várdaiak törték meg, így sem tudtak közelebb férkőzni az ETO-hoz (43. p.: 14–29). A kemény védekezésből továbbra is gyors és pontos kontrákat vezettek a mieink a széleken, így az olló egyre csak nyílt a két csapat között – van Wetering és Hovden is folyamatosan termelte a gólokat, így a hajrának 34–17-es vezetésről vághattunk neki. A végjáték egyik legszebb pillanata volt Keceli-Mészáros talpról elengedett lövése, aki az utolsó perc kezdetén duplázni is tudott. A végén hétméteresből egyet még faragott hátrányából a házigazda, de csapatunk így is végig vezetve győzött 37–23-ra.

A győri lányokra még hosszabb út vár a folytatásban, ugyanis 2024. október 6-án, vasárnap 16 órától a Buducnost vendégeként lépnek pályára Podgoricában, a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában.

 

REAKCIÓ
Per Johansson, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője:
– Hosszú utazás után elégedett lehettem az első félidővel, nagyon jó volt a védelmünk és az öt-egy elleni játékunk. A második félidőben is megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, de a kapusok miatt akadtak problémáink támadásban. Összességében örülök a győzelemnek, és annak, hogy megint lehetőséget adhattam a fiataljainknak.

Bo van Wetering, a Győri Audi ETO KC balszélsője: – Egyetértek Perrel, hogy jól teljesítettünk a védekezésben, ezt az öt-egyes játékot kell tovább vinni. A második félidőben a remek kapusteljesítmények miatt több lehetőségünk kimaradt, de a győzelem volt most a legfontosabb.

Józsa Krisztián, a Kisvárda Master Good SE vezetőedzője: – Az első félidőben a saját bőrünkön tapasztaltuk meg, milyen egy BL-csapat szintje, és hogy milyen tempóban játszik. Ez nyilván nem a mi szintünk, és talán kicsit alárendelt szerepet is játszottunk, nem voltunk elég bátrak, hogy megfelelő ellenfele legyünk egy ilyen csapatnak. A második félidőben voltak olyan megmozdulásaink, amikre lehet építeni a folytatásban.

Leskóczi Boglárka, a Kisvárda Master Good SE kapusa: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz. Az elsődleges szempont az volt, hogy gyakoroljunk. A második félidőben sikerült is kicsit megnehezítenünk a dolgukat. Azon leszünk a továbbiakban, hogy minél előbbre lépjünk.