Hosszú útra indul 2024. október 2-án a Győri Audi ETO KC csapata, amely szerdán 18 órától a K&H női kézilabda liga 4. fordulójában a Kisvárda Master Good SE otthonába látogat.

A szeptemberi hazai meccsdömping után októberben fordul a kocka – hatból mindössze két mérkőzést játszik otthon a Győri Audi ETO KC. Csapatunk a válogatott szünet után egyből a leghosszabb hazai túrával kezd, ugyanis október 2-án – amikor először utazik idegenbe a K&H női kézilabda liga 2024/25-ös kiírásában –, szerdán 18 órától Kisvárdán lép pályára.

A nyírségieknél nagy volt a jövés-menés a nyáron: nyolcan érkeztek (Karé Kamilla, Kocsis Szilvia, Andrea Brajovic, Kostyó Panni, Csáki Lilla, Zavaczki Boglárka, Larissa Kalaus, Gyimesi Kitti), míg hatan – köztük nem egy kulcsjátékos – távoztak (Akiyama Natsumi, Juhász Gréta, Ivana Djatevska, Nada Micevski, Sápi Gréta, Torda Vanessa). Józsa Krisztián csapata az első három mérkőzésén eddig felemásan szerepelt; az 1. fordulóban negyedóráig tartotta magát, majd simán kikapott 27–19-re az újonc MOL Esztergom otthonában, a 2. körben nagy csatában 29–28-ra legyőzte hazai pályán az MTK-t, legutóbb pedig a másik frissen feljutó együttes, a Szombathely vendégeként szenvedett 30–21-es vereséget.

„Örülök, hogy a válogatott hét után minden játékosom egészségesen tért vissza a csapathoz. Rendkívül hosszú út vár ránk Kisvárdára, amit kezelnünk kell. Emellett fontos tiszteletet tanúsítanunk az ellenfél irányába, de ezúttal is több fiatallal vágunk neki a találkozónak, akik lehetőséget kapnak a bizonyításra” – mondta Per Johansson.

Az találkozó előtt Rédecsi Polettet kérdeztük, aki a Békéscsaba, és a legutóbbi, Dunaújváros elleni bajnokin szintén gólt szerzett, mi több, a Vipers-meccsen is kapott néhány perc játéklehetőséget.

„Nagyon várjuk már a mérkőzést, hiszen ez lesz az első idegenbeli bajnokink ebben az évadban. A Kisvárdában egyaránt vannak rutinos, és velem egykorú, fiatal játékosok is – fogalmazott a tehetséges irányító-átlövő. – A fő célunk a győzelem, és hogy az edzéseken gyakorolt elemeket a pályán is megmutassuk, gondolok itt a kemény védekezésre, valamint az ebből vezetett gyors lerohanásokra. Klubunk idén is a legmagasabb célokat tűzte ki maga elé, ehhez pedig elengedhetetlen ennek a két pontnak a megszerzése. Mi, fiatalok pedig, ha játéklehetőséghez jutunk, a lehető legjobbunkat igyekszünk nyújtani.”

A szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzést Kovács-Sebők Stefánia és Vastag-Réti Rebeka Réka vezetik, a találkozót az M4 Sport YouTube-csatornája élőben közvetíti.