A Győri Audi ETO KC csapata 2024-ben is csatlakozik a mellrák elleni küzdelemhez és a rózsaszín október mozgalomhoz. Csapatunk játékosai a hónap során rózsaszín hajgumiban lépnek pályára a mérkőzéseken, míg közösségi médiafelületeinken pink színű meccsnapi grafikákkal hangsúlyozzuk a szűrővizsgálatok fontosságát.

A Győri Audi ETO KC csapata idén is csatlakozik a rózsaszín október mozgalomhoz, amely a tudatosságra és a mellrákszűrés fontosságára hívja fel a figyelmet. A tizedik hónap első napja a mellrák elleni küzdelem világnapja; jelképét, a rózsaszín szalagot 1991 óta használják, amit elsőként a mellrák túlélői tűztek magukra. Magyarországon évente nagyjából tízezer új beteget diagnosztizálnak, és mintegy kétezren halnak bele a mellrákba, ami azt jelenti, hogy minden tizedik nő érintett.

Egyesületünk fontosnak tartja, hogy felhívja a figyelmet a kezdeményezésre és a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvételre, ezért csapatunk tagjai a hónap során rózsaszín hajgumiban lépnek pályára, valamint az októberi mérkőzésnapokon közösségi médiafelületeinken is pink grafikákkal jelenünk meg.