A Győri Audi ETO KC újabb csatára készül a norvég bajnok Vipers Kristiansand ellen az EHF női Bajnokok Ligája csoportkörében. A 3. forduló egyik legjobbnak ígérkező összecsapását 2024. szeptember 20-án, szombaton 18 órakor rendezik az Audi Aréna Győrben.

Klasszikusnak nevezhető párosítás következik a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, amelyben 2024. szeptember 21-én 18 órától a Győri Audi ETO KC a norvég bajnok Vipers Kristiansandot látja vendégül az Audi Aréna Győrben. A hatszoros BL-győztes győriek, és a sorozatot háromszor megnyerő viperák tizennegyedszer találkoznak egymással – az eddigi meccseket tekintve nyolcszor a mieink, ötször pedig a norvégok örülhettek. A legutóbbi összecsapás alkalmával (2024. május 4-én) bár 26–24-re nyertek Hlavaty Tamásék a kisalföldi megyeszékhelyen a negyeddöntő visszavágóján, összesítésben így is a zöld-fehérek örülhettek a továbbjutásnak. Azóta az északiaknál is történtek változások, és ugyan a vendégek pénzügyi problémáik miatt kénytelenek voltak eladni legjobbjukat, Anna Vyakhirevát, így sem szabad félvállról venni őket.

„A Vipers olyan csapat, amelyet sosem lehet alábecsülni – mondta a mérkőzés előtt vezetőedzőnk, Per Johansson. – Természetesen lehetetlenség pótolniuk Anna Vyakhirevát, de Nina Koppanggal helyettesíthetik, aki ugyan más típusú jobbátlövő, de erősebb és vállalkozóbb szellemű. Mindettől eltekintve sok jó játékosa van az ellenfélnek – Jamina Roberts, a korábbi rutinos holland játékosom, Lois Abbingh, a fiatal és tehetséges Larissa Nüsser, vagy a szintén holland válogatott Merel Freriks. Arról nem is beszélve, hogy mindannyian jól tudjuk, mire képes Katrine Lunde és Silje Solberg, még akkor is, ha a Vipersnek épp rossz napja van; ezt láthattuk a tavalyi negyeddöntőben. Jó, hogy két győzelemmel a hátunk mögött vágunk neki ennek a találkozónak, és persze mi leszünk a favoritok, de nagyon fontos, hogy ezt a meccset is behúzzuk a csodálatos szurkolótáborunk előtt.”

Hasonló véleményen van jobbátlövőnk, Ryu Eun Hee is, aki a védekezés fontosságára, valamint az ellenfél hálóőreire hívta fel előzetesen a figyelmet.

„Erősebb ellenfél a Vipers, mint sok más csapat a csoportban. Bár most rendkívül nehéz helyzetben vannak, mi pedig jó formában várjuk a találkozót, bizonyára jó mérkőzés vár ránk a hétvégén. Remélem, hogy élni tudunk ezzel a lehetőséggel. Tisztában vagyunk vele, hogy nagyszerű kapusaik vannak, szóval koncentráltnak kell lennünk, és odafigyelni rájuk, hogyan lőjünk nekik. Mindig a védelmünkre koncentrálunk elsődlegesen, mert azokból gyors lerohanásokat vezethetünk. Szóval ez lesz a legfontosabb.”

A B-csoport 3. fordulójában rendezendő összecsapást a Sport1 TV 18 órától élőben közvetíti; a találkozót litván játékvezetők, Tomas Barysas és Povilas Petrusis dirigálják.