A Dunaújvárosi Kohász magabiztos legyőzésével folytatta szereplését 2024. szeptember 17-én a Győri Audi ETO KC a K&H női kézilabda liga 3. fordulójában. Az ezúttal is több fiatal akadémistának lehetőséget adó zöld-fehérek már az első félidő végén 23–8-ra vezettek, a gyors játéknak és a beállók jó megjátszásának köszönhetően pedig a szünet után tovább növelték előnyüket, és végül 42–21-re nyertek.

Alig negyvennyolc órával a ludwigsburgi BL-mérkőzés után, és alig négy nappal a Vipers elleni újabb csata előtt a Dunaújvárosi Kohásszal találkozott a Győri Audi ETO KC az Audi Aréna Győrben. A zöld-fehérek – akárcsak egy héttel korábban a Békéscsaba ellen – ezúttal is öt fiatal magyar akadémistával a soraiban léptek pályára. Ezúttal Housheer, Hovden, Sako és van Wetering kapott pihenőt Per Johanssontól, míg vezetőedzőnk a kezdőcsapatba Toftot, Varga Dalmát, Ryut, de Paulát, Blohmot, Dulfert és Fodor Csengét jelölte.

Az első támadás végén ki más lőtte volna első gólunkat, mint a Békéscsaba ellen 3 találatot szerző akadémistánk, Varga Dalma, aki után aztán a másik szélről Fodor Csenge is beköszönt kétszer, így gyorsan 4–2-re elléptünk. A különbség hamar nőtt, ugyanis a gyors lerohanásokkal nem tudta tartani a lépést a Dunaújváros, így Gulyás Péter már a 8. perc elején időt kért (7–2). A vendégeken ez sem segített, de Paula ugyanis ellenállhatatlanul játszott, és úgy ment át a védőfalon, mint forró kés a vajon (14. p.: 13–4). Alig egy perccel később Blohm találatánál először lett tíz közte, és az sem vetette vissza a mieink lendületét, hogy újabb fiatalok érkeztek a pályára. Sőt, Győri például három védéssel kezdett a kapuban! A gyors játék mellett a beállókat is nagyszerűen találták meg a lányok a vonalon, így az olló egyre csak nyílt a két csapat között, és még a szünet előtt meglett a közte tizenöt (23–8).

A fordulást követően sem vettek vissza a lányok a tempóból – Dulfer például újabb két góllal jelentkezett –, a 40. perchez közelítve azonban egy-egy pontatlanság után újra „benézett” tizenöt alá a Kohász (27–14). Túl nagy ellenállást így sem tudott kifejteni a Fejér vármegyei együttes: az ellenállhatatlanul játszó Blohm és de Paula igazi vezére volt a győri csapatnak – előbbi 9, utóbbi 7 találattal zárt –, így az utolsó tíz percnek 35–17-ről vághattunk neki. Breistöl bombagóljával az 56. percben meglett a húszgólos különbség is (38–18), amiből a lefújásig már nem engedtünk, így magabiztos, 42–21-es győzelemmel folytattuk a bajnokságot.

Kedvenceink legközelebb szeptember 21-én, szombaton 18 órától a Vipers Kristiansand ellen lépnek pályára az Audi Aréna Győrben.

REAKCIÓ

Per Johansson, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője: – Két Bajnokok Ligája-mérkőzés között ez volt az eddigi legjobb teljesítmény, amit a csapatomtól láttam, amióta itt vagyok. Támadásban és védekezésben is kimagaslóak voltunk, az első félidőben ez kitűnően működött. Olyannyira, hogy a fiataloknak is sikerült beépülniük és hozzátenniük a mérkőzéshez. A szünet után kisebb nyomást helyeztünk a Dunaújvárosra, amely így megmutatta egyéni képességeit, de összességében elégedett vagyok a győzelemmel.

Linn Blohm, a Győri Audi ETO KC beállója: – Mindig jó érzés itthon játszani, de azért is volt különleges ez a találkozó, mert mindenkinek ott volt a fejében a legutóbbi, Békéscsaba elleni meccs, és az, hogy ilyen még egyszer nem ismétlődhet meg. Büszke vagyok a csapatra, hogy megmutatta, a legutóbbi csak egy apró döccenő volt. Jól, nagy elánnal játszottunk, főleg az első félidőben. Aztán a másodikban már jobb Dunaújváros jött ki a pályára, amely kisebb problémákat tudott okozni, de ezeket jól kezeltük, és a fiatalok is megmutatták, hogy ilyen mérkőzésen is lehet rájuk számítani.

Gulyás Péter, a Dunaújvárosi Kohász KA vezetőedzője: – Azt gondolom, a Győri ETO védelme olyan tíz percet mutatott, amivel megfogott minket az elején, és így nem tudtuk megadni neki azt a segítséget, hogy jól felkészülhessen a BL-re. Nagyon sok munka vár még ránk, és bízom benne, hogy ebben a hosszú szezonban az ilyen mérkőzések nyújtanak majd nekünk pozitívumokat is.

Daphne Luchies, a Dunaújvárosi Kohász KA irányítója: – Nagyszerű volt a hangulat, mindig is szerettem volna itt pályára lépni, hiszen a Győr a Bajnokok Ligája egyik topcsapata. Igazából a második félidőben mutatott teljesítményünk volt értékelhető, ahol jobb védekezést mutattunk be. Tudjuk, hol vannak még hibák, de fiatal csapat vagyunk, van még lehetőségünk a javításra.