A Győri Audi ETO KC 2024. szeptember 17-én, kedden 18 órától tévés mérkőzésen fogadja a Dunaújvárosi Kohász együttesét a K&H női kézilabda liga 3. fordulójában. A találkozó előtt Per Johansson vezetőedző, valamint balszélsőnk, Fodor Csenge nyilatkozott.

Nem jutott sok idő a regenerációra a Győri Audi ETO KC lányainak, hiszen a vasárnap délutáni, németországi BL-mérkőzést követően éjfélkor hazaérkező zöld-fehérek kedden már a Dunaújvárost fogadják a magyar bajnokság 3. fordulójában.

A Kohásznál nyáron jócskán akadt változás: a kispadra a Veszprémből szerződtetett Gulyás Péter ült le, a keretet tekintve pedig Małgorzata Trawczyńska és Débora Moreno távozott. A Fejér megyei együtteshez öt játékos – köztük tapasztalt légiósok –, Déborah Kpodar, Gerháth Kincső, Kellermann Dóra, Daria Somionka, és Paulina Masna érkeztek. Közülük Kpodar emelkedik ki a leginkább, aki korábban a Metz-cel a Bajnokok Ligájában, három éven át a Nantes-tal, a 2024/25-ös évadban pedig a Gloria Bistritával az Európa-ligában játszott – utóbbival egészen a döntőig menetelt.

Vezetőedzőnk, Per Johansson – aki egy héttel korábban a Békéscsaba ellen több fiatalnak is lehetőséget adott – ezúttal is pihentetheti majd néhány kulcsemberét, mindazonáltal elkerülné a legutóbb elkövetett hibákat.

„Szeretném, ha a hétközi mérkőzéseinken megmutatná a csapat a karakterét, ehhez pedig keményebben kell kijönnünk a pályára, mint tettük azt legutóbb a Békéscsaba elleni első félidőben; összességében annál jobb találkozót várok – fogalmazott a szakember. – Minden együttest tisztelnünk kell, amely ide látogat Győrbe, mert a legtöbbnek az ETO elleni az év legnagyobb meccse, így fontos, hogy végig koncentráltak legyünk.”

Fodor Csenge szerint a játékosoknak szükségük van ezekre a mérkőzésekre, hogy még jobban összecsiszolódjanak az új társakkal, és nem utolsó sorban az újabb hétvégi BL-forduló előtt is jó felmérő lehet a DKKA elleni találkozó.

„A Dunaújváros kerete azért valamilyen szinten átalakult, az edzői stábban is történt változás. Biztos vagyok benne, hogy Gulyás Péter próbál új színt vinni a csapat játékába. Várjuk a mérkőzést, amelyen az lesz a legfontosabb, hogy magunkra koncentráljunk. Sok új játékosunk van, úgyhogy nekünk minden meccs nagyon fontos, hogy még jobban összeérjünk, és gyakorolni tudjuk azokat azokat az elemeket, amelyeket szeretnénk. Jó erőpróba lesz ez a találkozó, mielőtt találkozunk a Vipers-szel” – nyilatkozta balszélsőnk.

A szeptember 17-én, kedden 18 órakor kezdődő találkozót Dáné Rita és Marton Zsófia vezeti, a mérkőzést az M4 Sport közszolgálati sportcsatorna élőben közvetíti.