A Győri Audi ETO KC 2024. szeptember 15-én, vasárnap 14 órától annak a német bajnok Ludwigsburgnak a vendége lesz az EHF Bajnokok Ligájában, amely ellen a legutóbbi sorozat fináléját játszotta. A mérkőzés előtt Per Johansson, és az elmúlt három évet aktuális ellenfelünkél töltő Kelly Dulfer nyilatkozott.

A Ludwigsburg lesz a címvédő Győri Audi ETO KC ellenfele az EHF Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. A két együttes legutóbb a sorozat előző kiírásának fináléjában csapott össze, ahol kedvenceink 30–24-re nyertek. A német bajnok az első körben a legkevesebb gólt szerezte – szám szerint huszonkettőt –, ami csak kettővel több, mint a korábbi negatív csúcsuk, amit 2021-ben épp az ETO ellen állítottak be. A felek egyébként eddig összesen ötször találkoztak az elitsorozatban, és minden alkalommal a mieink örülhettek, miután átlagosan 7.4 gólos meccsenkénti különbséggel győzték le a baden-württembergieket.

Olyan legutóbb hat éve fordult elő, hogy a németek két vereséggel kezdjék a csoportkört, és bár nehéz meccs vár kedvenceinkre, Per Johansson szeretné, ha ez idén megismétlődne az ellenféllel.

„Nagyon jól haladt a héten a Ludwigsburg elleni felkészülésünk – mondta svéd vezetőedzőnk. – Legutóbb júniusban, a Bajnokok Ligája döntőjében találkoztunk velük, és tudjuk, hogy nagyszerű kvalitásaik vannak. Az ő csarnokukban is nehéz játszani, kemény kihívás előtt állunk. Küzdelmes, harcos, fizikailag kemény meccset várok Ludwigsburgban, amire nagyon alaposan fel kell készülnünk, és fel is fogunk.”

Bár sokan ott voltak a pályán a két együttes legutóbbi összecsapásán, a legkülönlegesebb helyzetben talán Kelly Dulfer van, hiszen holland válogatott balátlövőnk akkor még a jelenlegi riválisunknál játszott.

„Nagyon várom már a mérkőzést. Mindig különleges érzés a korábbi csapatod ellen játszani. Jó lesz visszatérni abba az arénába, ahol három évig játszottam, és találkozni az emberekkel, de nehéz mérkőzésre számítok – nyilatkozta Kelly Dulfer. – Jó csapatuk van, és az előző kiírásban egymás ellen játszottuk a Bajnokok Ligája döntőjét, szóval mindenkinek különleges meccs lesz. Úgyhogy meglátjuk, de szerintem izgalmas lesz. Az előző mérkőzéseken azt hiszem megmutattuk, hogy rendkívül jó a védelmünk, és ha így védekezünk, abból gyors gólokat tudunk szerezni. Ugyanakkor ezeken a találkozókon akadtak olyan periódusok, amelyekben elvesztettük a fókuszt, és különösen az Esbjerget hagytuk felzárkózni. Ebből tanulnunk kell, és nem szabad lehetőséget adni az ellenfélnek, hogy visszajöjjön a meccsbe.”

A vasárnap 14 órakor kezdődő összecsapást a Tatjana Prastalo, Vesna Balvan bosnyák játékvezetői kettős dirigálja, a találkozót a Sport1 TV élőben közvetíti.