A Győri Audi ETO KC 2024. szeptember 10-én a Tappe-Békéscsabai Előre NKSE-t fogadta a K&H női kézilabda liga 2. fordulójában. A fiatalokkal felálló zöld-fehérek bár az első félidő végén még 17–17-es döntetlenre álltak a viharsarkiakkal, a második játékrészben azonban kinyílt az olló, így 37–26-os hazai siker született.

A K&H női kézilabda liga 2. fordulójában az idényt két győzelemmel kezdő Győri Audi ETO KC a Békéscsabát fogadta az Audi Aréna Győrben. A mieinknél ezúttal nem volt a keretben de Paula, Fodor Cs., Hovden, Nze Minko és Toft sem, míg a helyükön több fiatal – Győri, Keceli-Mészáros, Rédecsi, Szár és Varga D. – kapott bizonyítási lehetőséget az élvonalban. Per Johansson a nevezett tizenötös keretből a Győri, Varga D., Ryu, Blohm, Breistöl, Jörgensen, Rédecsi kezdőcsapatnak szavazott bizalmat a Békéscsaba ellen.

Ahogy arra számítani lehetett, a lila-fehérek felszabadultan kezdték a találkozót, így az első percekben többnyire ők vezettek a kissé felforgatott csapatunk ellen, amely jobbára átlövésekből volt eredményes (8. p.: 6–6). A következő minutumban a meccs során először került hozzánk az előny, miután Rédecsi a szélről szép gólt szerzett, ezt pedig innentől már nem engedtük ki a kezünkből. Gyors lerohanások végén Varga D. talált be kétszer is, közben Győri fogott labdát a kapuban, így a fiataloknak is nagy szerepe volt abban, hogy 20 perc után már 13–10 állt az eredményjelzőn. A félidő hajrájában aztán néhány elhibázott támadás, és megint egyenlő volt az állás, a dudaszóig pedig már nem sikerült újra ellépni a Csabától (17–17).

A találkozó szünetében a nyáron utánpótlás világversenyeken szereplő utánpótlás játékosainkat és szakembereinket köszöntötte a klubvezetés.

A fordulást követően aztán beállt a hazai kapuba Sako, aki egyből védéssel kezdett, míg van Wetering és Győri-Lukács a szélről talált be, így nagyon gyorsan kezdett nyílni az olló – a hazai 4–0-s sorozat után egyből időt is kért Rác Sándor. A kemény kisalföldi hatosfalat azonban továbbra sem sikerült megbontania a vendégeknek; így alig öt perc elteltével ismét a csabai szakember nyomta meg a piros gombot a zsűriasztalnál (40. p.: 24–18). Negyedóra volt vissza a mérkőzésből, mikor az ETO először megközelítette a kétszámjegyű különbséget, ám az 1492 nézőnek a hajrá kezdetéig várnia kellett, hogy a lányok át is lépjék ezt a határt. Ezt a győri mezben 400. gólját szerző Blohm találatával tették meg a zöld-fehérek (50. p.: 31–21). A végjátékra aztán ismét visszatértek a pályára akadémistáink – ekkor debütált NB I-es csapatunkban Keceli-Mészáros Renáta, aki első gólját is megszerezte –, akik szép megmozdulásokkal hálálták meg a bizalmat. Az összecsapást végül magabiztosan, 37–26-ra nyerték kedvenceink.

A lányok hétvégén idegenben folytatják szereplésüket – 2024. szeptember 15-én, vasárnap 14 órától Ludwigsburgban lépnek pályára az EHF női Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában.

 

REAKCIÓ

Per Johansson, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője: – Nyolc-kilenc olyan játékosom volt keretben, aki az Esbjerg elleni kemény találkozón is játszott. Ez sokat kivett belőlük, de nem lehet mentség, míg a széleken a fiatalokat játszattam, akik jól teljesítettek. Azt gondolom, a játékosaim nem igazán segítették úgy a fiatal kapusunkat az első félidőben, ahogy kellett volna. Örülök, hogy olyan ellenféllel találkoztunk, amelyet szintén tapasztalt szakember irányít. Modern kézilabdát játszott a Békéscsaba, tudtuk, hogy nagyon jó egy az egy és kettő az egy ellen, amit jól játszott az első félidőben. Nem tudtuk felvenni ezzel a ritmust, és csak a második félidőben kezdtünk el úgy játszani, ahogy hatvan percig szerettem volna. A második félidő első húsz percében mutattuk azt a védekezést, amit tovább kell vinnünk. Összességében örülök, hogy sok játéklehetőséget adhattam a fiataljainknak, akik éltek is a lehetőséggel.

Varga Dalma, a Győri Audi ETO KC jobbszélsője: – Nagyon örülök, hogy ennyi játéklehetőséget kaptam, és hogy a játékostársak segítenek nekem a pályán, hogy elérjem az álmaimat.

Rác Sándor, a Tappe-Békéscsabai ENKSE vezetőedzője: – Az első félidő nem a valós eredményt mutatja, hiszen nem teljes csapattal állt fel az ellenfél, és a játékosok talán kicsit könnyelműek is voltak. Az első félidőben szép játékot mutattunk, és megérdemeltük a döntetlen állást, de a második félidőben kijött a két csapat közti különbség. A szünet után a kezdő hatosom nem tudott mit kezdeni az ellenféllel, amely elkezdett jól játszani, úgyhogy bedobtam három játékosomat középre, akikkel tartani tudtuk a különbséget, ezért elégedett vagyok az eredménnyel.

Takács Eszter, a Tappe-Békéscsabai ENKSE átlövője: – Készültünk a Győrre, de sajnos a papírforma érvényesült. Igyekeztünk betartani az edzőnk utasításait és javítani az első mérkőzésünk hibáit, ez látszott az első félidő eredményén is. A másodikban ez sajnos már nem sikerült, de a kapusteljesítményünk jó volt, és örülök, hogy megszereztem az első gólomat a Békéscsaba színeiben.