A Bajnokok Ligájában címvédő Győri Audi ETO KC 2024. szeptember 7-én 18 órától azzal a dán bajnok Esbjerggel csap össze először az európai elitliga 2024/25-ös évadában, amellyel végletekig kiélezett csatát vívott a legutóbbi EHF FINAL4 elődöntőjében. A még alakuló zöld-fehérek nyitómérkőzésen is hasonlóan szoros találkozót várnak, mint a júniusi volt.

A bajnoki rajtot követően 2024. szeptember 7-én a Bajnokok Ligájában is megkezdi szereplését a címvédő Győri Audi ETO KC, amely legutóbbi elődöntős ellenfelével, az Esbjerggel csap össze a nyitómecccsen. A két együttesnek ez lesz a nyolcadik összecsapása a sorozatban, a kisalföldi együttes pedig szeretné megőrizni hibátlan mérlegét a dán aranyérmes ellen.

Ellenfelünk játékoskerete nem változott jelentősen a nyár folyamán – Julia Böe Jacobsen mellett távozott a világbajnok norvég balátlövő, Kristine Breistöl, aki hozzánk igazolt, míg a helyére éppen Győrből, a dán válogatott Line Haugsted érkezett. Rajta kívül a svéd Elin Viktoria Hansson igazolt az Esbjerghez a román Ramnicu Valceától. A legnagyobb változás a kispadon történt, ugyanis hét év után elköszönt a csapattól a dán válogatott szakvezetője, Jesper Jensen, akit a svéd szövetségi kapitány, Tomas Axnér váltott a kispadon.

Vezetőedzőnk, Per Johansson a találkozó előtt úgy fogalmazott, hogy akár előrehozott BL-döntővel is felér a két együttes szombati összecsapása.

„Szerintem jelenleg az Esbjerg a világ legerősebb csapata. Van néhány jó új játékosuk és egy új edzőjük is, akit jól ismerek; talán erősebbek lesznek, mint voltak az előző évadban. Szóval szerintem az első csoportmeccsünk felér a BL-döntővel. Nagyon kemény találkozó lesz, jó védői és támadói vannak az ellenfélnek, ott játszik a világ jelenlegi legjobbja, Henny Reistad. Egy topcsapatról beszélünk, amely minimálisan változott, míg mi sok helyen kicserélődtünk. Meglátjuk, mennyire leszünk készek, de ez mindenképp egy fontos összecsapás, amit meg szeretnénk nyerni” – nyilatkozta.

A felek legutóbbi, budapesti BL-elődöntőben vívott csatáján, amelyet kedvenceink 24–23-ra nyertek meg, francia irányítónk, Estelle Nze Minko 6 gólt szerzett, amivel – Nora Mörkkel egyetemben – a találkozó legeredményesebbje lett.

„Az előző évadban ez volt az egyik legnagyobb meccsünk a Bajnokok Ligájában, Most egy kicsit más lesz, mert a csoportkörben, és már az első fordulóban találkozunk velük. Az igazat megvallva, nem igazán tudom, mire számítsak, már csak magunk miatt sem. Alakulóban van a csapatunk, mindenesetre nagy reményeket fűzök ehhez a találkozóhoz – mondta a meccs előtt világbajnok játékosunk. – Az ellenfél nagyszerű csapat, kiemelkedő játékosokkal, úgyhogy rájuk kell összpontosítanunk. Tudjuk, hogy ha jól akarunk szerepelni és megnyerni a meccset, meg kell állítanunk néhány kulcsjátékosukat, és magunkra is odafigyelni, mert ahogy mondtam, még építkezünk, ami időbe telik.”

A mérkőzést – amelyet a Sport1 TV élőben közvetít – az Igor Covalciuc, Alexei Covalciuc moldáv játékvezetői testvérpár dirigálja.

A találkozó ideje alatt az év végén esedékes, részben magyar rendezésű Európa-bajnokságot népszerűsítendő, a Magyar Kézilabda-szövetség különféle aktivitásokkal készül az Audi Aréna Győr kerengőjében – többek között megtekinthető lesz a kontinenstorna hivatalos trófeája, valamint a szurkolók az Eb kabalaállattával is fotózkodhatnak.

Bár forgalmi korlátozásra nem, megnövekedett forgalomra lehet számítani a Győr Rally miatt a Nagysándor József utca környékén, ezért kérjük kedves szurkolóinkat, időben érkezzenek a helyszínre.