A Győri Audi ETO KC Motherson Mosonmagyaróvár elleni vármegyei rangadójával veszi kezdetét szeptember 3-án a K&H női kézilabda liga 2024/25-ös kiírása. Az összecsapást 18 órától rendezik az Audi Aréna Győrben.

„Új év, új remények” – tartja az örökbecsű mondás, sokakban azonban még mindig élénken él az emléke a tavalyi idénykezdésnek, amikor a bajnokság 2. fordulójában csapatunk története első vereségét szenvedte el a vármegyei rivális Mosonmagyaróvár ellen. Talán a sors fintora, hogy ezúttal már az első körben összecsap egymással az ETO és az MKC, de most fordított pályaválasztás mellett: szeptember 3-án 18 órától ezúttal az Audi Aréna Győrben.

Bár a honi pontvadászatban élcsapatnak számító óváriak kerete – miután több kulcsember, köztük a válogatott Pásztor Noémi és Szemerey Zsófi is távozott – jócskán átalakult a nyár folyamán, a mieink dolgát az olimpia miatti extrém rövid felkészülés nehezítette. Tisztában van ezzel vezetőedzőnk, Per Johansson is, aki már csak a tavalyi meglepetés miatt is óva int mindenkit attól, hogy lebecsülje az ellenfelet.

„Bár a Mosonmagyaróvártól távozott néhány kulcsember, nagyon tiszteljük őket. Figyelemmel kísértük és teljesen kielemeztük a játékukat a felkészülés során. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ez nekünk kulcsfontosságú mérkőzés lesz, hiszen az ellenfél új csapattal, és nyomás nélkül érkezik a nyitófordulóban. Nagyon kemény csata vár ránk, úgyhogy alaposan fel kell készülnünk” – fogalmazott a svéd szakember.

Magyar válogatott jobbszélsőnk, Győri-Lukács Viktória szerint nagyon jól haladnak a munkával, és szerinte a rajtra készen lesznek.

„Mindenki nagyon izgatott, hiszen ez lesz az első közös meccsünk. Alig várjuk, hogy újra pályára léphessünk, és szeretnénk kijavítani a tavaly elkövetett hibát. Nagyon készülünk ellenük, pici esélyt sem akarunk nekik adni, és nagyon bízunk benne, hogy itthon tudjuk tartani a két pontot.”

A találkozó – amelyet az M4 Sport élőben közvetít – 2024. szeptember 3-án 18 órakor kezdődik az Audi Aréna Győrben. A mérkőzésen az Andorka Miklós, Hucker Róbert duó fújja majd a sípot.