A Győri Audi ETO KC hagyományos szurkolói ankétjával vezette fel a 2024-2025-ös évadot, amelyre ezúttal is több százan látogattak ki.

A szurkolói ankéton hivatalosan is bemutatkoztak a Győri Audi ETO KC új játékosai, Kristine Breistöl, Kelly Dulfer, Dione Housheer, Kristina Jörgensen, és Bo van Wetering, míg Hatadou Sako betegség miatt nem lehetett ott a színpadon.

A megszólalások sorát a győriek vezetőedzője, Per Johansson nyitotta, aki kezdésként magyarul üdvözölte a szurkolókat, és megköszönte előző éves támogatásukat.

„Keményen dolgozunk azon, hogy a Bajnokok Ligája elsőség megőrzése mellett visszahódítsuk a bajnoki címet és Magyar Kupát. A felkészülés nagyon rövid volt, szinte egyből kezdődik hat-hét közös edzés után, de mindent megteszünk, hogy a lehető leghamarabb felkészültek legyünk” – fogalmazott a svéd szakember.

Kari Brattset Dale „Sziasztok!” köszönése hasonlóan nagy tapsot kapott, mint Per Johansson mondatai – csapatkapitányunk ezt követően arról beszélt, otthon érzi magát a kisalföldi megyeszékhelyen, és örül neki, hogy az olimpia után újra itt lehet.

„Nagyon sok új játékos érkezett a következő szezonra, de mind nagyon jó kézilabdázók, és szerintem nagyszerű csapat leszünk – váltott egy mondat erejéig ismét magyarra az olimpiai bajnok norvég beálló. – Mindegyikük hatalmas energiával vetette bele magát a munkába, rengeteg energiát adnak, úgyhogy eddig nagyon jól nézünk ki.”

A nyáron érkezett játékosok – akik alig két hét elteltével már szintén magyarul köszöntötték a drukkereket – egyöntetűen arról beszéltek, hogy rendkívül meleg fogadtatásban volt részük, valamint nagyon gyorsan kialakult a csapatösszhang. Hozzátették: nagyon tetszik nekik a város, és szívüket-lelküket kiteszik majd a pályán, hogy mindhárom trófeát hazahozzák az ETO-szurkolóknak.

A zárszó Endrődi Péteré volt, aki először üdvözölte az ETO-családot, majd hozzátette, hogy a család hamarosan újabb taggal bővül – ezt követően jókívánságait tolmácsolta várandós játékosunknak, Veronica Kristiansennek. A Győri ETO Kft. ügyvezetője a rövid felszólalás végén egyértelműen megfogalmazta a célokat.

„Van a székházban egy tábla, hogy minden nap lássuk a jeles számokat. Azt szeretném, hogy amikor 2025 június közepén felmegyünk a második emeletre az irodába, az legyen kiírva a falra, hogy hétszeres Bajnokok Ligája-győztes, tizennyolcszoros magyar bajnok, és tizenhatszoros Magyar Kupagyőztes” – mondta.

Egyesületünk az eseményen leleplezte az új idény hivatalos felszerelését is, majd kötetlenebb hangnemben folytatódott a program – a szurkolóknak lehetősége nyílt kérdezni a jelenlévőktől, majd begyűjthették az autogramokat és a játékosokkal közös fotókat. Zárásképp az Új Zöldfa Étterem jóvoltából a klub egy-egy tál finom gulyáslevessel vendégelte meg a kilátogató fanatikusokat.