A Győri Audi ETO KC kilencedik négyes döntőjére készül a jubileumi, tizedik EHF FINAL4-on. A 2024. június 1-jén és 2-án rendezendő esemény szombati elődöntőjében a zöld-fehérek a dán Esbjerggel csapnak össze 15 órától a fináléba kerülésért. A találkozó előtt Veronica Kristiansen nyilatkozott, aki a szurkolóknak is üzent.

A Győri Audi ETO KC egyedüliként kilencedik négyes döntőjére készül a jubileumi, tizedik EHF FINAL4-on – a zöld-fehér együttes előbb a Papp László Budapest Sportarénában, majd az előző két évadban az MVM Dome-ban lépett pályára a legjobbak között –, ezek közül ötöt megnyert, bár az új sportcsarnokot egyelőre nem sikerült bevennie. Az aktuális sorozatban azonban az előző három kiírást megnyerő Vipersen túljutva harcoltuk ki az újabb szereplés jogát. Ez azért is nagy szó, mert korábban csak a 2014–2015-ös évadban fordult elő, hogy az előző győztes nem jutott be a négy közé – az volt az egyedüli évad, amikor kihagytuk a döntő hétvégét, ugyanis éppen sérülésektől sújtott csapatunk búcsúzott címvédőként a nyolc között. Érdekesség, hogy a 2024-es FINAL4 másik három csapata még soha nem nyerte meg az elitsorozatot: az Esbjerg az előző két alkalommal negyedik lett, a Bietigheim először jutott a négy közé, míg a Metz két év után tért vissza a magyar fővárosba.

A lányok június 1-jén, szombaton 15 órakor az Esbjerggel találkoznak az első elődöntőben, amely ellen ez lesz a hetedik fellépésük, és eddig minden alkalommal legyőzték őket – legutóbb egy évvel ezelőtt a bronzmérkőzésen 28–27-re.

„Az első győri idényemben megnyertük a Bajnokok Ligáját, de azóta sok év eltelt, úgyhogy szeretnénk megismételni az akkori teljesítményt. Rendkívül izgatott és boldog vagyok, nagyon várom már a hétvégét. Nagyszerű a hangulat, támogatjuk egymást a lányokkal. Tudjuk, hogy mit akarunk elérni egyénenként, csapatként és klubszinten. Ugyanazon célokért küzdünk, és minden nap igyekszünk egymás határait egyre magasabbra kitolni. Úgyhogy a hangulat és a csapatszellem is rendkívül jó – mondta átlövőnk, Veronica Kristiansen, aki szeretné, ha továbbra is megmaradna a klub makulátlan mérlege az Esbjerg ellen. – Persze, a statisztika jól mutat és felénk billen, de minden mérkőzés más. Tudom, hogy az Esbjerg idén még erősebb csapatként érkezik, de ugyanez igaz ránk is. Szóval a végsőkig kitartunk, és egy csapatként küzdünk majd! A szurkolóknak azt üzenném, hogy szükségünk van rájuk! Hajrá, ETO! Hajrá, Győr!”

A Team Esbjerg–Győri Audi ETO KC mérkőzést a norvég Eskil Braseth, Leif Andre Sundet játékvezetői kettős dirigálja, az EHF FINAL4 találkozóit a Sport1 TV élőben közvetíti.