Hétgólos előnyről várhatja az EHF női Bajnokok Ligája negyeddöntő 2024. május 4-i visszavágóját a Győri Audi ETO KC, amely szombaton 18 órától a Vipers Kristiansandot fogadja az Audi Aréna Győrben. A háromszoros címvédő elleni összecsapást – amelyet a hét mérkőzésének választott az európai szövetség – a Sport1 élőben közvetíti.

Bár Norvégiában magabiztos játékkal nyertünk 30–23-ra a Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírását megnyerő norvég Vipers Kristiansand ellen, a második meccsen sem vár könnyű feladat kedvenceinkre. Ezen a véleményen van vezetőedzőnk, Per Johansson is, aki koncentrált játékot vár a lányoktól.

„Félúton járunk a negyeddöntős párharcban, de a norvégiai hétgólos sikernek nagyon örültem. Ettől függetlenül a visszavágón kemény feladat vár ránk, a Vipers veszélyes ellenfél, amely szintén képes a bravúrokra. Úgy kell játszanunk, mint az első találkozón, és esélyt sem hagyni nekik a felzárkózásra” – mondta a svéd szakember.

A negyeddöntő első felvonása volt egyébként a két együttes tizedik összecsapása, amelyen két és fél év elteltével sikerült legyőznünk a viperákat. Ezt megelőzően 2021. szeptember 11-én Győrben, egy idénynyitón nyertünk ellenük 35–29-re. Ami az örökmérleget illeti, a mostani sikerrel 7–3-ra módosult az állás a javunkra, ezeken a találkozókon 328 gólt lőttek a mieink, míg a norvégok 282 találatnál járnak az ETO ellen a visszavágó előtt.

„Nem hinném, hogy könnyű lesz. Lehet, hogy kívülről annak tűnt, ám a pályán igencsak nehéz meccs volt, de szerintem jó munkát végeztünk, ami a Vipers elleni felkészülést illeti. Mindazonáltal a legnehezebb mindezt megismételni. Úgyhogy nagyon remélem, képesek leszünk rá, de szerintem nehéz dolgunk lesz. Valószínűleg ég a szívük a bosszúvágytól, készen arra, hogy felvegyék velünk a harcot. Visszarendeződésben nagyon jónak kell maradnunk a folytatásban is, mert rendkívül gyors csapat, és a lerohanásokkal van esélye legyőzni bennünket” – nyilatkozta a mérkőzés előtt csapatkapitányunk, Kari Brattset Dale.

A félidőben klubunk ünnepélyes keretek között visszavonultatja korábbi játékosunk, Eduarda Amorim 18-as számú mezét.

A visszavágót a horvát Dalibor Jurinovic és Marko Mrvica vezetik majd. A május 4-én 18 órakor kezdődő mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti.