A koronavírus-járvány következtében törölt vagy későbbre halasztott mérkőzések után csapatunk fantasztikus kapusa, a nyáron lejáró szerződésű, visszavonulását a 2019/20-as szezon végeztével korábban már bejelentő Kari Aalvik Grimsbö döntési helyzetben találta magát pályafutását illetően. Fájó szívvel, nehéz döntést hozott.

 

Utolsó szezonjára készült a Győri Audi ETO KC csapatával Kari Aalvik Grimsbö, ezt mindenki jól tudta. 2019 nyarán egy orvosi beavatkozáson esett át, hogy utolsó szezonjában ismét a legjobb formában szerepelhessen. Hosszú és kemény rehabilitációt követően 2020 elején már a csapat rendelkezésére állt, és pályára is lépett mind a magyar bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában. A vírushelyzet miatt azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a szezont az eredeti tervek szerint biztosan nem lehet befejezni, és ezért Karinak döntést kellett hoznia pályafutását illetően.

“Kemény szezon áll mögöttem, melynek jelentős részét rehabilitációval töltöttem. Nagyon készültem arra, hogy hazai közönség előtt tudjam befejezni a pályafutásom, és szerettem volna, ha minden fronton megismételjük az előző szezonok sikereit. Sajnos mára világossá vált, hogy szeptemberig biztosan nem rendeznek több mérkőzést, ezért fájó szívvel ugyan, de meghoztam a döntésem a pályafutásom befejezését illetően. Az egészségügyi állapotom miatt még egy felkészülést már nem tudok vállalni, így 2020 március 4-én játszottam utolsó mérkőzésem, és most befejezem a pályafutásom! A legvége nem úgy alakult, mint ahogy terveztem, de összességében nem lehetek elégedetlen, hiszen szép sikerek vannak mögöttem. Hálás vagyok a klubnak és csapattársaimnak, hiszen klubszínekben Győrben értem el mindazt, amit csak lehet ebben a sportban. Köszönök mindent! Hajrá ETO, Hajrá Győr!” - búcsúzott Kari Aalvik Grimsbö.

“Kari fantasztikus sportember, csak a legmagasabb szinten tudok róla beszélni! A sportág iránti alázatán túl, talán csak szerénysége nagyobb. Egy sikeres, nemzeti csapatával Olimpiát, világbajnokságot és EB-t nyerő játékosként érkezett Győrbe, és itt vált klubszinten is legendás játékossá. Háromszoros Bajnokok Ligája győztes, négyszeres magyar bajnok és Magyar Kupa győztes lett csapatunkkal. Igazi példakép nem csak a sportolók, de mindannyiunk számára. Egy legendás játékostól köszönünk most el, de Kari Aalvik Grimsbö az ETO történelmének része. Amint alkalom nyílik rá, klubunk megszervez egy eseményt számára, ahol méltóképpen köszönhet el csapattársaival és a szurkolókkal együtt aktív sportolói karrierjétől.
Kari! Sok sikert kívánok most kezdődő új életedhez, örökre az ETO családtagja maradsz! Köszönünk mindent, amit a klubért tettél!”
- búcsúzott Dr. Bartha Csaba elnök. 

Kari Aalvik Grimsbö 2015 januárjában csatlakozott a klubunkhoz, és összesen 188 meccsen lépett pályára a Győri Audi ETO KC csapatában. Ezeken a mérkőzéseken 5 gólt is szerzett. 

A csapattal négyszer lett magyar bajnok. Ebben a sorozatban 101 mérkőzést játszott, és 4 gól fűződik a nevéhez.

Négy alkalommal hódította el a Női Kézilabda Magyar Kupát, itt 13 találkozón szerepelt.

Háromszor emelhette magasba a Bajnokok Ligája trófeáját (2017, 2018, 2019), egyszer ezüstérmes lett csapatával (2016), valamint 2019-ben a FINAL4 legértékesebb játékosának járó MVP-címet is neki ítélték. A Bajnokok Ligájában 74 találkozón szerepelt győri színekben és 1 gólt szerzett.

Első meccsén 2015.02.08-án idegenben a Baia Mare - Győri Audi ETO KC BL mérkőzésen szerepelt, és rögtön győzelemmel, egy 18-26-os idegenbeli sikerrel mutatkozott be. Utolsó meccse pályafutásának a Győri Audi ETO KC - Békéscsaba bajnoki volt 2020. március 4-én, melyen 45-28-ra győztünk. A Győrben elért klubsikerei mellett a norvég válogatottal 2x Olimpiai bajnok (2008,2012), 2x Világbajnok (2011,2015), 5x Európa-bajnoknak (2006,2008,2010,2014,2016) vallhatja magát.