Magabiztos győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC 2023. augusztus 30-án a K&H női kézilabda liga 1. fordulójában az EUbilty Group-Békéscsabai ENKSE ellen. A találkozón Szöllősi-Schatzl Nadine és Ana Gros is jubileumot ünnepelhetett.

Ulrik Kirkely vezetőedző nem számíthatott kisebb lábfej sérülés miatt Line Haugstedre, ezért „csupán” 15 játékossal vághatott neki az első bajnoki mérkőzésnek. Line mellett Fodor Csenge is a lelátóról követte a mérkőzést.

Szakvezetőnk első tétmérkőzésén Tofttal a kapuban, Gros, Hovden, Brattset Dale, Nze Minko, Szöllősi-Schatzl, Oftedal hatossal kezdte meg a mérkőzést. A második percben szerzett vezetést az ETO, de a Békéscsaba kezdetben tartani tudta a lépést, a 8. percben 4-4-re álltak a felek. A játékrész további részében sem sikerült leszakítani a vendégeket, a 20. perc elején 10-10 gól szerepelt mindkét csapat neve mellett. A 24. percben, 12-12-nél Kirkely edző kikérte első idejét, ez pedig meghozta a várt fordulatot, félidőben így 3 góllal, 16-13-ra vezetett csapatunk.

A második félidő kezdetén Oftedal szerzett gyorsan gólt, majd a feljavuló védekezésnek köszönhetően elkezdett nyílni az olló. Hovden megszerezte a 19. és 20. győri találatot, utóbbit hetesből. A 40. percre már ötgólos volt az ETO-fór (20-15). A 21. gólt Szöllősi-Schatzl Nadine szerezte, amely a 150. győri mezben dobott magyar bajnoki találata volt. Negyedórával a lefújás előtt már 8 gólosra duzzadt az előny, Brattset Dale 26-18-ra módosította az állást. Toftot Duijndam váltotta a kapuban, aki rögtön védéssel kezdett. Jobbszélre Győri-Lukács érkezett, az ő két góljával az 52. percre már 11 gólra nőtt a Győri Audi ETO KC előnye (30-19). Az utolsó két győri találat egyaránt jubileum volt, Ana Gros a 250. gólját szerezte a magyar bajnokságban, míg Farkas Eszter az elsőt. Ezzel kialakult a végeredmény is: Győri Audi ETO KC-EUbility Group-Békéscsabai ENKSE, 37-23.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: Hihetetlen különleges érzés volt az első tétmérkőzésünkön vezetni a csapatot az Audi Aréna Győrben. Köszönöm a szurkolóknak a fantasztikus buzdítást. Az első félidőt kissé magunknak nehezítettük meg, a második játékrészben többnyire megvolt a kontroll, amely elegendő volt, hogy megnyugtató előnnyel abszolváljuk a találkozót. Nem vagyok elégedett, van még bőven fejlődni valónk.

Emilie Hovden, Győri Audi ETO KC: Fantasztikus érzés volt az első győri tétmérkőzésemen megtapasztalni ezt az atmoszférát. Tipikusan nyitómérkőzés hangulata volt a mai találkozónak, amikor még nem működik minden tökéletesen. Kissé idegesek voltunk, de van még min tovább dolgozunk, de a második félidő már jobban sikerült.

Rácz Sándor, vezetőedző, EUbility Group-Békéscsabai ENKSE: Az a fajta mérkőzéskép alakult ki, amelyre korábban számítottam. Nagyon nehéznek bizonyult a győri védekezést megtörni. Összesen 6 hetünk volt felkészülni a szezonra, de biztos vagyok abban, hogy legközelebbi mérkőzésünkön már sokkal jobban fogunk játszani.

Giricz Laura, EUbility Group-Békéscsaba ENKSE: Nagyon jól alkalmaztuk kezdetben a megbeszélt taktikai utasítástokat, a második félidőben elveszítettük a fegyelmezettséget, ezt pedig a Győr gyors gólokkal büntette.