Győri Audi ETO KC Akadémiájáról Farkas Júlia kapott meghívást a korosztályos válogatottba, akik június 11-én Balatonbogláron kezdték meg a felkészülést a 2023. július 5-17. között Romániában megrendezésre kerülő junior Európa-bajnokságra.

 

A Szilágyi Zoltán vezette junior válogatott június 11-én Balatonbogláron kezdte meg a felkészülését a korosztályos Európa-bajnokságra, amit július 5-17. között Romániában rendeznek meg. A nemzeti csapatba Farkas Júlia kapott meghívást Akadémiánkról. A felkészülés első két hete 20 fős kerettel zajlik, majd ezután leszűkül a végleges 18 főre. Az összetartás részeként június 18-24. között Dabasra utazott a magyar alakulat, ahol a Négy Nemzet Tornáján vesz részt. Farkas Júliáék június 22-én Észak-Macedónia legjobbjai ellen lépnek pályára, 23-án az Amerikai Egyesült Államok lesz az ellenfél, míg 24-én a holland válogatott ellen zárják a tornát. Az Európa-bajnokságon a magyar junior válogatott a C-jelű csoportba került, ahol ellenfeleik Norvégia, Szerbia és Franciaország legjobbjai lesznek. Klubunk tehetséges irányítóját, Farkas Júliát kérdeztük az edzőtáborral kapcsolatban:

Nemrég ért véget a szezon, és már el is kezdődött a válogatott összetartás. Mentálisan, fizikálisan hogyan érzed magad?

Valóban kevés idő jutott pihenésre, azonban úgy érzem, hogy maximálisan készen állok az új kihívásokra. A válogatott összetartás amellett, hogy nagyon intenzív és sok-sok edzéssel jár, mégis egy másfajta impulzus és hatalmas élmény, valamint megtiszteltetés, hogy itt lehetek. Mind mentálisan, mind fizikálisan jól érzem magam, ami elengedhetetlen egy ilyen komoly felkészülés előtt.

Milyen várakozással tekintesz az előtted álló hetekre?

Szeretném, hogy az elkövetkezendő hetekben elérjem azt a formámat, amivel magabiztosan vághatok neki az Európa-bajnokságnak. Nagyon jó játékos állományunk van, azonban még sokat kell dolgoznunk, hogy teljesen összeálljon a védekezés és a támadás egyaránt. Bízom benne, hogy a kiváló szakmai stáb háttere és az összetartó, példás mentalitást sugalló csapategység képes lesz a kitűzött célok elérésére. Mindenesetre az előttünk álló pár hétben a fókusz a teljes felkészültségre és a tudatos tervezésre lesz helyezve.

Julcsinak, valamint a magyar válogatottnak jó felkészülést, valamint sok sikert kívánunk az Európa-bajnokságon!