A 2022/23-as szezontól az akadémiák egységesen fellépve közös akadémiai kiválasztókat szerveznek. A Győri Audi ETO KC 2022. november 2-án rendezett fordulójára összesen 58 gyermek látogatott el, ahol két turnusban zajlott a kiválasztó.

 

A kézilabda sportág államilag támogatott akadémiái felismerték annak szükségességét, hogy a tehetségek felkutatása és kiválasztása során együttesen és egységesen lépjenek fel. Ezzel azt biztosíthatják, hogy a kiválasztott játékosok a fejlődésük szempontjából számukra optimális akadémiára kerüljenek, és egyetlen tehetség se vesszen el. Ennek érdekében korábbi elvek alapján működő külön kiválasztók megszűntek, és a 2022/23-as szezontól az akadémiák egységesen, közös kiválasztókat szerveznek. Az elgondolás üzenete a sportág összefogása, a közös gondolkodás és megvalósítás, az egy irányba haladás. 

Összesen 189 lány jelentkezett a négy női kézilabda akadémiára, október 29-én az FTC Kézilabda Akadémia, 31-én a DVSC Kézilabda Akadémia, míg november 2-án a Győri Audi ETO KC Akadémiája várta a 2008-2009-es születésű gyermekeket. Az első forduló harmadik helyszínének a Magvassy Mihály Sportcsarnok adott otthont, ahol 58 fiatal mutathatta meg a tudását. A kiválasztó két turnusban zajlott, melyet szakembereink a többi akadémiával azonos tematika szerint bonyolítottak le. Az edzést klubunk akadémiai edzői vezették le, és a jelentkezőket a négy Akadémia képviselői egy közös szempontrendszer szerint pontozták. Az első forduló pontozása alapján kerülnek kiválasztásra azok a tehetségek, akik a november 14-én Balatonbogláron rendezett második fordulóban is megmérettethetik magukat.