A Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es csapata hazai pályán folytatta az U19 I. osztály pontvadászatát a BDSE Nemesvámos ellen az elmúlt héten.

 

Pigniczki Krisztina és Bordásné Horváth Marianna növendékei 2022. október 21-én a Magvassy Mihály Sportcsarnokban fogadták a BDSE Nemesvámos együttesét az ifjúsági I. osztályban. A találkozót a vendégcsapat kezdte jobban, fiataljainknak Farkas Eszter 18. percben szerzett találatával vették át először a vezetést (9-8). A félidei hajrában Győri Alexa védéseinek, valamint a pontos támadásbefejezéseknek köszönhetően tovább tudták növelni előnyüket akadémistáink, végül három gólos vezetésről mehettek pihenőre a lányok (16-13). A második játékrészben Nagy Nikolették az első félidőben kialakított előnyt a mérkőzés végéig őrizni tudták, a győzelem egy percig sem forgott veszélyben, így a végén fiataljaink örülhettek a két pontnak (29-25).  A hatodik fordulót követően lányaink az 5. helyről várhatják a folytatást.

„Örülök a győzelemnek. Sok jó megoldásunk volt az ellenfél nyitott védekezése ellen a támadásban. A védekezésünk akkor működött jól, amikor a taktikai feladatokat betartottuk, amint kihagyott a figyelmünk, az ellenfél azonnal rést talált és gólt tudott lőni. Pozitív élménnyel a hátunk mögött tudunk tovább készülni a téli meccssorozatra. A válogatott hét miatti szünetet sok taktikai edzéssel és fizikai munkával fogják tölteni a lányok.” -értékelt Pigniczki Krisztina vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – BDSE Nemesvámos (16-13) 29-25

Győri Audi ETO: Nagy Nikolett 5, Lévai Lili 2, Takács Fanni 5, Győri Alexa (k), Havasi Virág, Bordás Bianka 2, Nyerges Anna, Tóth Gabriella, Halász Viktória 4, Pádár Laura, Kovács Kata 2, Mészáros Anna, Szajkó Fanni (k), Soponyai Lili 1, Farkas Eszter 6, Kövér Luca 2

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina