A novemberi Európa-bajnokságra készülő felnőtt válogatottal egy időben az utánpótlás nemzeti válogatottak is több helyszínen készülnek a héten. A Győri Audi ETO KC Akadémiáját összesen tízen, egy játékos a junior válogatottban, három az ifjúságiban, míg hat a serdülő nemzeti csapatban képviseli klubunkat.

 

A Szilágyi Zoltán szövetségi edző vezette junior válogatott 2022. október 23-29. között Siófokon edzőtáborozik, ahova Kövér Luca kapott meghívást Akadémiánkról.

„Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy egy hónap után újra meghívót kaptam a junior válogatottba. Számomra ez egy óriási megtiszteltetés, hogy korosztályom legjobbjaival készülhetek, és rendkívül motiváltan utazok minden összetartásra. Vártam az edzőtábort, és különösen örömmel tölt el, hogy Norvégia ellen két felkészülési meccs is a programunkban van, és újra magamra ölthetem a címeres mezt.” – nyilatkozta Kövér Luca.

A Bohus Bea által irányított ifjúsági nemzeti együttes Balatonbogláron készül október 24-29. között, ahol klubunk három fiatalja, Balogh Lili, Rédecsi Polett, valamint Vajda Luca kapott esélyt a bizonyításra. Akadémiánk erőnléti edzője, Ruppert Bálint a szakmai stábban képviseli egyesületünket.

„Először nagyon meglepődtem, de közben nagyon örültem is neki. Számomra ez egy visszajelzés, hogy van miért dolgoznom, és úgy gondolom, olyan játékosokkal fogom együtt tölteni ezt a hetet, akiktől sokat tanulhatok, emiatt nagyon várom és izgatott vagyok.” -lelkesedett Vajda Luca.

Penszki Gergely serdülő válogatottjában összesen hat játékos képviseli klubunkat. Az október 24-28. közötti összetartáson Hajdu Sára, Horváth Berta, Kányai Villő, Tagai Virág, Takács Maja, valamint Szalai-Nagy Zita vesz részt Gyálon. Klubunkat a játékosokon túl Kun Attila a Győri Audi ETO KC Akadémia szakmai igazgatója, mint a válogatott edzője és Borbély Tamara masszőr a szakmai stábban képviseli.

Nagyon boldog voltam, amikor meghívást kaptam a serdülő válogatott edzőtáborába. Még fiatal játékos vagyok, ezért hatalmas megtiszteltetés ez számomra. Alig vártam, hogy elkezdődjön az edzőtábor, és találkozzak új csapattársakkal.” -mondta Kányai Villő.

Jó munkát kívánunk a lányoknak, valamint a szakmai stábnak a válogatottakban is!