A Győri Audi ETO KC Akadémia 3-as csapata az elmúlt héten két bajnokságban is megmérettette magát. Lipóton a Lébény ellen lépett pályára az U19 III. osztályban, míg a gyermekbajnoki küzdelmek Kozármislenyben folytatódtak az U15 I. osztályban.

 

Kerékgyártó Zsolt és Halász Máté lányai számára a Lébény ellen folytatódtak az U19 III. osztály küzdelmei 2022. október 13-án. Egy kiélezett első félidőt követően (23-23) a folytatásban a védelem is elkezdett működni, aminek köszönhetően végül magabiztos győzelmet ünnepelhettek fiataljaink (37-46). Az ötödik forduló után a 3. helyen áll a csapatunk.

„Gyakorlatilag az U15-ös csapatunkkal álltunk ki a jóval magasabb és erősebb játékosokból álló hazai csapat ellen. Számunkra ez nagyon fontos állomás volt a felkészülésben, mert ez a korosztályos csapatunk már régen nem lépett így együtt pályára és vasárnap két rangadót játszunk majd Kozármislenyben a saját korosztályunkban. Az első félidőben nem tudtuk megállítani a testi fölényben lévő vendéglátóinkat, de szerencsére a góllövéssel mi sem maradtunk adósok, így alakult ki a 23:23-as eredmény az első 30 perc után. A második játékrészben a gyors játékunkkal és pontosabbá váló védekezésünkkel felőröltük az ellenfelünket, így végül egy gólzáporos mérkőzésen megérdemelten nyertünk.” – nyilatkozta Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

Lébényi KSZSE – Győri Audi ETO KC (23-23) 37-46

Győri Audi ETO: Tőkés Lilla 2, Flaskár Emma 5, Nagy Szofi 4, Falusi Luca 2, Horváth Zelda (k), Pőcze-Eisenberger Anna, Léránt Eszter 1, Tallós Csillag 4, Tagai Virág 6, Lakos Nikoletta 12, Horváth Berta 2, Szalai-Nagy Zita 4, Hajdu Sára, Kányai Villő 4

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

 

Akadémia 3-as fiataljaink október 16-án Kozármislenyben folytatták az U15 I. osztály pontvadászatát. A játéknapon két mérkőzés várt csapatunkra, amelyből az elsőt a Bajnok DSE ellen játszották, míg a másodikat a házigazdákkal. Az első mérkőzésen mi zsebelhettük be a két pontot, míg a másodikon sajnos pontok nélkül maradtunk. A harmadik fordulót követően klubunk növendékei a 2. helyről várhatják a folytatást.

„Először a jó erőkből álló Nemesvámos gárdájával mérkőztünk meg, és arattunk szerencsés győzelmet. Az összecsapást a második félidő közepéig domináltuk, 7 góllal vezettünk, amikor valami miatt elvesztettük a koncentrációt a játékban. Fokozatosan feljött az ellenfelünk, sőt az utolsó fél percben ők támadhattak a győzelemért, de sikerült megszereznünk a labdát, és egy gyors indításgóllal lezártuk a mérkőzést.” -kezdte értékelését Kerékgyártó Zsolt.

Győri ETO KC – Bajnok DSE Nemesvámos (17-13) 29-28

Győri ETO KC: Tőkés Lilla 1, Nagy Szofi 3, Ackermann Léna (k), Molnár Nóra 1, Pőcze-Eisenberger Anna, Jász Dorina 2, Flaskár Emma 4, Somogyi Lilla 2, Horváth Berta 3, Szalai-Nagy Zita 1, Tagai Virág 3, Hajdu Sára 3, Takács Maja 5, Kányai Villő 1

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

„A Kozármisleny nagyon jó csapat, ügyes, jól felkészített játékosokból áll. Felváltva vezetett a két csapat, egyikünk sem tudott jelentősebb előnyt kiharcolni az első félidőben. A második játékrészben, a szabályok által meghatározott kötelező védekezési taktika váltás ezúttal nem volt előnyös számunkra. A hazaiak a végtelenségig nyújtották a támadásaikat, míg mi sajnos türelmetlenek voltunk az ellenfél kapuja előtt. Nem tudtuk érvényre juttatni a jóval gyorsabb játékunkat, mert sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, ezért megérdemelten győzött le minket a Kozármisleny.” -zárta sorait Kerékgyártó Zsolt.

Kozármisleny SE – Győri ETO KC (9-10) 18-16

Győri ETO KC: Tőkés Lilla, Lakos Nikoletta 1, Nagy Szofi 2, Ackermann Léna (k), Pőcze-Eisenberger Anna, Léránt Eszter, Flaskár Emma 3, Somogyi Lilla 1, Horváth Berta 1, Szalai-Nagy Zita 1, Tagai Virág, Hajdu Sára 2, Takács Maja 4, Kányai Villő 1

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt