A Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es és 2-es csapata is pályára lépett az elmúlt héten. Előbbi az NB II-es bajnokságban a Lébény otthonában vendégszerepelt, míg utóbbiak a NEKA együttesét fogadták hazai pályán az U17 I. osztályban.

Pigniczki Krisztina és Bordásné Horváth Marianna növendékei 2022. október 15-én a Lébény alakulata ellen folytatták az NB II-es pontvadászatot a Lipóti Sportcsarnokban. Takács Fanni vezérletével fiataljaink már a mérkőzés elején magunkhoz ragadták a kezdeményezést, és folyamatosan növelték az előnyüket, aminek köszönhetően megnyugtató fölénnyel mehettek pihenőre (13-18). A folytatásban Varga Dalmáék a hatékony támadójátéknak köszönhetően a 49. percben már 10 góllal is vezettek (20-30), amit a végjátékban még tovább tudtak növelni, végül magabiztosan zsebelhették be a két pontot (24-37). Az újabb győzelem azt is jelentette, hogy öt fordulót követően veretlenül menetelünk az NB II-es bajnokságban. 

„Az egész mérkőzésen mindkét csapatnál a nyitott védekezés dominált, erre készültünk, és ez nagyon jó alap volt a gyakorlásra. Ügyes, fiatal csapattal találkoztunk, viszont rengeteg helyzetet kialakítottunk, fegyelmezetten védekeztünk, és ezzel magabiztos győzelmet arattunk.” -értékelt Bordásné Horváth Marianna edző.

Lébényi KSZSE – Győri Audi ETO KC U22 (13-18) 24-37

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 2, Lévai Lili 5, Takács Fanni 7, Hajdó Jázmin 1, Nyerges Anna 1, Halász Viktória 1, Pádár Laura 2, Barta Petra 3, Mészáros Anna 4, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma 6, Szalai Luca, Soponyai Lili 1, Dobány Kitti (k), Kövér Luca 4

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina

 

A Kun Attila által vezetett Akadémia 2-es csapatunk október 13-án a NEKA ellen lépett pályára hazai pályán az U17 I. osztályban. Nem csak a nevében, hanem színvonalában is rangadó volt a mérkőzés, hiszen 60 percen keresztül kiélezett csata folyt a pályán. Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két együttes, a szünetre is egy gólos vendégvezetés mellett vonultak a csapatok (15-16). A folytatásban sem változott a meccs képe, habár Rédecsi Polettéknek többször is sikerült kiegyenlíteniük, aminek köszönhetően közel álltak a pontszerzéshez, végül a boglári alakulat egyszer sem adta ki a vezetést a kezéből, így ők zsebelhették be a két pontot (28-29).

„Rangadóhoz méltó mérkőzésen, nagyon jó mentalitással és időközönként jó játékkal egy utolsó kihagyott hétméteres döntötte el a 2 pont sorsát. Ilyen mérkőzésből kellene sokat játszanunk, ahhoz, hogy döntő szituációkban is tudjunk jó döntéseket hozni. Gratulálok a lányoknak, betartották azokat a taktikai utasításokat védekezésben, amire felhívtam a figyelmüket. Támadásban pedig, ha kicsit többször támadtuk volna agresszívabban a kapujukat, akkor még eredményesebbek lehettünk volna. Összességében elégedett vagyok az elvégzett munkánk alapján a látottakkal.” – összegzett Kun Attila vezetőedző.

Győri Audi ETO KC – NEKA (15-16) 28-29

Győri Audi ETO: Rédecsi Polett 11, Balogh Lili, Granát Dorka 1, Bödő Panna (k), Kiss Diána 8, Pádár Laura 1, Császár Dorka 1, Szár Evelin 2, Horváth Lili 1, Barta Petra, Németh Petra 1, Schmél Zoé 1, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma 1, Szalai Luca, Vajda Luca

Vezetőedző: Kun Attila